3 keresőoptimalizálás tipp a gyorsabb honlapért

Honlapunkon található minden adat betöltéséhez a szervernek időre van szüksége, nem mindegy viszont, hogy mennyire. Nagyobb képek, esetleg gif fájlok jelentősen lassíthatják a töltési időt, amivel ezáltal látogatókat vesztünk, sőt a Google is hátrébb sorolja a találati listában az oldalunkat. A keresőoptimalizálás egyik fontos momentuma a sebesség, tehát a gyorsabb jobb. Arról nem is beszélve, hogy a felhasználói élményt nagyban növeli egy villámgyors honlap. Mit tehetünk hát a probléma megoldásának érdekében?

Keresőoptimalizálás

Ne tegyünk fel túl nagy méretben képeket.

Hajlamosak azt gondolni az emberek, hogy a nagyobb felbontás automatikusan jobb. Ez nem feltétlenül igaz. Egy cikkbe ágyazott fotónál például nem indokolt a extrém felbontás, hiszen csak egy kis kép látszik az oldalon. Igyekezzünk megtalálni a megfelelő méret-felbontás összhangot. 5×5 cm átmérőjű fotónál elég kisebb felbontás, hiszen az a célunk, hogy az aktuális méretében legyen szép, tehát cikkeknél elég lehet egy 300×300-as felbontás, nem indokolt a 2000×2000 pixel. Persze kivételek akadnak, mondjuk fotóblog, vagy galéria, de nézzük most a keresőoptimalizálás szempontjából átlagos igényeket.

Tömörítsük a fájlokat

WordPress esetében rendelkezésre állnak olyan plugin-ek, amik segítségével tömöríteni tudjuk az oldalunkon megjelenő tartalmakat, ami által gyorsabb lesz a töltődés. Ezt a tömörítést lehet alkalmazni képekre, videókra, pdf-re, html-re, css-re, JavaScript-re. Rengetek memóriát nyerhetünk és nem mellékesen egy gyorsabb, optimalizáltabb oldalt.

Használjuk a böngésző gyorsítótárazását

Ez a beállítás arra utasítja a böngészőt, hogy a korábban betöltött adatokat ne kérje le újra a szerverről, hanem tárolja el és lemezről töltse. Ezzel a megoldással elkerülhető az ismétlődő kérések küldése a szerverre és nem kell várni azokra az információkra amiket már láttunk.

A három fenti javaslat megfogadása után jelentősen javul a website teljesítménye, ezzel együtt pedig a Google keresési listában való helyezése. Ha keresőoptimalizálás témában szakértő segítségre van szüksége, netán profikra bízná ezt a munkát, vegye fel velünk a kapcsolatot az office@vesperdevelopment.com címen.